MESTI RŪKYTI – REALU!

✅ Vyrai, kurie anksčiau buvo priklausomi nuo rūkymo, pasakoja, kaip jiems pvyko išsivaduoti iš šio įpročio. 

🔷 Sergei, 42 metai

Rūkyti pradėjau, būdamas 14 metų. Vyresni už mane draugai pasiūlė tai išbandyti. Nepastebėjau, kaip įsitraukiau. 

Suaugęs pradėjau galvoti apie savo sveikatą. Mano tėvas daug rūkė ir, kai mirė nuo plaučių vėžio, susimąsčiau apie savo gyvenimo būdą. Pradėjau skaityti knygas apie sveikatą. 

Daug kartų bandžiau mesti rūkyti, bet nesėkmingai. Pats ilgiausias laikotarpis be cigarečių buvo apie mėnesį. Bet rūkančių draugų kompanijoje vėl pradėdavau rūkyti. Supratau, kad vargu ar pavyks mesti rūkyti, jei bendrausiu su rūkančiais draugais. Pradėjau mažiau laiko praleisti su jais ir rimtai užsiėmiau savo sveikata: lankiau baseiną, susidariau sau fizinių pratimų kompleksą. Stengiausi reguliariai treniruotis. Tai padėjo kovoti su noru rūkyti. Dabar suprantu, kad šiame procese dalyvavo ir Dievas, nes mano žmona meldėsi, kad aš išsiskirčiau su šiuo blogu įpročiu. 

Dabar nerūkau jau 7 metus ir iš to gaunu vien pliusus: pradėjau jaustis daug geriau, galiu lengvai atlikti visus fizinius pratimus. Ir šeimos biudžetas taupomas. 

Linkiu tiems, kurie niekaip negali mesti rūkyti: nenusiminkite ir nenuleiskite rankų po eilinio pralaimėjimo. Bandykite vėl ir vėl atsisakyti šio blogo įpročio. Taip pat peržiūrėkite savo bendravimo ratą, venkite kompanijų ir vietų, kur rūkoma.

🔷 Viktoras, 58 metai

Rūkyti pradėjau dar mokykloje, vyresnėse klasėse. Tuo metu daugelis mano draugų bandė ir pamažu įsitraukė, tuo pačiu ir aš. 

Prieš 11 metų mečiau rūkyti ir naudoti alkoholinius gėrimus. Tai įvyko po krikšto. Supratau, kad davęs Dievui pažadą gyventi pagal Jo įstatymą, negaliu toliau rūkyti ir gerti, naikindamas organizmą. Iki to momento aš jau bandžiau mesti rūkyti, bet išgyvenau stresą ir vėl pradėjau. Kiti bandymai nedavė teigiamų rezultatų. 

Po krikšto daugiau neberūkiau. Išmečiau likusias cigaretes. Tai buvo apgalvotas sprendimas. Norėjau būti ištikimas Dievui ir Jis sustiprino mano valią. Net kai vyrai darbe organizuodavo rūkymo pertraukėlę, man noras rūkyti ar išgerti kildavo retai. Dievas visiškai išlaisvino iš šios priklausomybės.

Mes su žmona iš karto pajutome rūkymo metimo naudą: burna ir plaukai nustojo smirdėti cigarečių dūmais, pagerėjo uoslė, laikui bėgant dingo kosulys, atsirado daugiau jėgų ir energijos, be to, buvo sutaupyta šeimos biudžetui. Ir, svarbiausia, kaip nerūkantis žmogus, tapau geru pavyzdžiu sūnui.

Norintiems mesti rūkyti, bet patiriantiems sunkumų, patariu tvirtai apsispręsti ir prašyti Dievo pagalbos. Gaukite artimųjų palaikymą. Jei tarp jų yra tikinčiųjų, paprašykite jų melstis už jus. 

Paruošta pagal: https://8doktorov.ru/brosit-kurit-realno/

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM