BE UŽKANDŽIŲ…

✅ Virškinimo organai po aktyvaus darbo turėtų pereiti į atsipalaidavimo būseną. Per šį laiką jie pasipildo energija, juose kaupiasi fermentai ir jie ruošiasi priimti sekančią maisto porciją. Jei valgome dažnai, tai jie dirba praktiškai be sustojimo. Jie neturi galimybės ilsėtis ir atsistatyti, todėl laikui bėgant jie išsenka. Tarp valgių turėtų būti 5-6 valandų intervalas.

🚫 Pavyzdžiui, jūs valgėte avižinius dribsnius su bananų kremu, riešutais ir vaisiais. Prasidėjo maisto virškinimas, smulkinimo ir maišymo su skrandžio sultimis procesas. Maisto dalelės prisotinamos druskos rūgštimi, baltymai išbrinksta, ruošdamiesi skaidymuisi dvylikapirštėje žarnoje. Po 2-3 valandų pirmoji maisto dalis turi patekti iš skrandžio į žarnyną. Bet tada mus pavaišino kvapniais vafliais! Pasigirdo traškėjimas… ir vaflių, margarino ir cukraus, mišinys pateko į skrandį. Ir skrandžiui vėl reikia pradėti darbą. Pagaliau viskas padaryta, atrodo atėjo ilgai lauktas poilsis. Bet kas tai? Saulėgrąžos, riešutai, mėsainis ir coca-cola, ir skrandis vėl imasi virškinimo… Praėjo šiek tiek laiko – ir ten atsirado bulvių traškučiai ar ledai. Pavargęs skrandis nebegali visiškai suvirškinti maisto ir, pusiau suvirškintą, siunčia jį toliau. Šią istoriją galima tęsti.

✅ Rekomenduojama tai priimti kaip taisyklę: valgyti tris kartus per dieną ir neužkandžiauti tarp valgių, o tik gerti vandenį, praėjus 2 valandoms po valgio. Pienas, sultys, kompotas – taip pat maistas ir juos geriau naudoti valgio metu, bet saikingai.

Paruošta pagal: https://8doktorov.ru/ne-perekusyvajte-mezhdu-priyomami…/

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM