NAUDINGA gali būti ŽALINGA

☝🏼Susilaikymas – tai atsisakymas nuo visko, kas kenksminga ir saikingas naudojimas naudingo. Ar jūs žinote, kad naudingi dalykai irgi gali būti kenksmingi? Kaip? Pamąstykime apie tai.

☝🏼Piktnaudžiavimas tuo, kas naudinga, daro daugiau žalos nei naudos. Persivalgymas, darboholizmas, alinantis jėgas sportas, per ilgas miegas ir kt. – kenksmingi organizmui, kaip ir blogos priklausomybės.

✔️Kaip dar gali pasireikšti nesusilaikymas? Tai girtuoklystė, daugybė rūpesčių, kurie nualina jausmus ir daro žmogų neatspariu pagundoms, ir sukelia daug kitų problemų.

✔️PERSISOTINIMAS kenkia sveikatai. Pavyzdžiui, persivalgymas sukelia nutukimą, o tyrimai rodo ryšį tarp nutukimo ir vėžio. Nutukimas padidina prostatos vėžio išsivystymo riziką 2,5 karto, storosios žarnos vėžio – 3 kartus; moterims, kurios turi papildomus 23 kg, yra 10 kartų didesnė tikimybė susirgti endometriumo vėžiu (gimdos gleivinės), taip pat padidėja krūties vėžio rizika. Sumažinus riebalų kiekio naudojimą, nepaisant svorio, vėžio tikimybė sumažėja 4 kartus.

“Iš pertekliaus gimsta persisotinimas, iš persisotinimo – nuobodulys, iš nuobodulio – psichinis sielvartas, ir kas nuo to kenčia, tas negali būti vadinamas sveiku”. (Grigorijus Skovoroda)KAIP SUŽINOTI, ar turite VIRŠSVORIO problemų?

👉🏻 Nustatykite savo kūno masės indeksą (KMI). Norėdami tai padaryti, padalinkite savo kūno svorį kilogramais iš ūgio metrais kvadratu. Normalu, jeigu gautas rezultatas bus nuo 18,5 iki 25. Jeigu jūsų KMI bus nuo 25 iki 30, turite antsvorio. Daugiau nei 30 – esat nutukęs. Liemens apimtis 94 cm vyrams ir 80 cm moterims ir daugiau, yra signalas numesti svorį. Riebalai aplink juosmenį yra pavojingesni nei riebalai aplink klubus. Nustatykite juosmens ir klubų santykį. Padalinkite juosmens apimtį iš klubų apimties. Vyrams rezultatas neturi viršyti 1, o moterims 0,85. Jeigu juosmens apimtis didesnė už klubų, padidėja arterinės hipertenzijos, cukrinio diabeto, miokardo infarkto, krūties ir endometriumo vėžio rizika.

✅ Kad turėtumėte gerą sveikatą, SAUGOKITĖS persisotinimo!

Paruošta pagal: https://8doktorov.ru/poleznoe-mozhet-byt-vrednym/

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM