SAULĖS ŠVIESA – gerai savijautai ☀️

Jūs tikriausiai sutinkate, kad saulė svarbi gyvybės žemėje palaikymui. Visuotinai žinoma, kad saulė teikia šilumą ir šviesą. Ji būtina augalų augimui. Kaip saulės šviesa veikia mūsų sveikatą?

☀️ Saulės šviesa naikina MIKROBUS. Štai kodėl vėdinant antklodes, pagalves ir tuos daiktus, kuriuos dažnai neplaunate, reikia padėti saulės atokaitoje. Kuo dažniau atidarykite langus savo namuose. Saulės šviesa sunaikins jūsų namuose esančias bakterijas ir neleis atsirasti pelėsiui.

☀️ Veikiant saulės šviesai, stiprėja IMUNINĖ SISTEMA ir padidėja organizmo priešinimasis infekcijoms. Baltųjų ląstelių, ypač limfocitų, skaičius kraujyje išauga. Taip pat ir antikūnių padaugėja. Tokia būsena tęsiasi tris savaites. Peršalimo tikimybę galima labai sumažinti, saulėje praleidžiant 10 minučių 2 kartus per savaitę. Be to įdegusi oda geriau atsispiria infekcijai.

☀️ Saulės šviesa STIPRINA KAULUS. Saulės spinduliams veikiant odą organizmas pasigamina vitaminą D, kuris padeda absorbuoti kalcį iš žarnyno ir panaudoja jį sveikų kaulų statybai. Saulės šviesa apsaugo nuo rachito ir padeda išvengti bei gydyti osteoporozę. Yra informacijos apie saulės šviesos trūkumo ir ėduonies atsiradimo ryšį.

☀️ RAUDONIEJI KRAUJO KŪNELIAI geriau funkcionuoja saulei veikiant organizmą. Padidėja jų sugebėjimas pernešti deguonį į ląsteles, tai padeda padidinti energijos lygį, ištvermę ir išvengti daugelio ligų.

☀️ CHOLESTEROLIS odoje virsta vitaminu D veikiant ultravioletiniams saulės spinduliams, dėl to sumažėja cholesterolio kiekis kraujyje.

☀️ Saulės šviesa stimuliuoja GERĄ SAVIJAUTĄ, pagerėja nuotaika. Kasdienis saulės vonių priėmimas padidins melatonino kiekį, kuris pagerina miegą. Daugumai žmonių saulės šviesa, ypač kartu su mankšta, svarbi priemonė užkirsti kelią ir gydyti ūmines ir lėtines depresijos formas. Pasinaudokit kiekviena galimybe pabūti saulės šviesoje, ypatingai rudens-žiemos debesuotų dienų periodu.

☀️ Saulės šviesa turi ir GYDOMŲJŲ SAVYBIŲ. Žaizdos odoje, kasdien trumpai pabuvus saulės šviesoje užgyja daug greičiau. Saulės šviesa mažina patinusių sanarių skausmą ir kai kuriuos priešmenstruacinio sindromo simptomus (PMS).

☀️ Žmonėms, kurie gauna pakankamai saulės šviesos, tikimybė susirgti krūties, storosios žarnos, priešinės liaukos VĖŽIU mažiausia.

✅ Šiuo metu, kai pavasaris tik prasideda, NET IR APNIUKUSIOMIS DIENOMIS pasistenkime pabūti lauke. Dalis saulės spindulių ir pro debesis pasieks jūsų akis, tai skatins DŽIAUGSMO hormono seratonino gamybą. O vakare iš seratonino bus pagamintas melatoninas. Jis suteiks jums kokybišką MIEGĄ ir inicijuos ląstelių atsinaujinimą, tuo apsaugodamas jas NUO ONKOLOGIJOS.

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM