POILSIS kokybiškam gyvenimui

🔸 Šiuolaikinis gyvenimas yra greitas, įdomus, bet ir varginantis. Gal papildomas poilsis išspręs šią problemą? Gilus, nenutrūkstantis miegas yra naudingas. TAČIAU daugumai žmonių darbas siejamas su sėdimu gyvenimo būdu, griežtu grafiku ir intensyviu darbo ritmu. Todėl dažnai būna sunku užmigti ir ramiai miegoti. Pervargimas, susijęs su poilsio trūkumu, yra dažniausia žmogaus negalavimų priežastis.

🔸 MIEGAS yra BŪTINAS, norint išlaikyti psichinę pusiausvyrą ir fizinę sveikatą. Miegas padeda organizmui atstatyti jėgas ir greičiau pasveikti. Poilsis stiprina imuninę sistemą ir prailgina žmogaus gyvenimą. Nesant būtino poilsio organizmo energijos ištekliai yra pereikvojami. Esant lėtiniam miego trūkumui, galima tikėtis prasto atsparumo ligoms, stresui.

🔸 KIEK LAIKO REIKIA MIEGUI? Suaugusiems geriau miegoti naktį 7-8 valandas. Valandos prieš vidurnaktį prisideda prie geriausio kūno poilsio. Jeigu dieną norėtumėte nusnausti, geriausia tai padaryti ryte.

👉🏻 Ką galima pasakyti APIE MIGDOMUOSIUS, kurie padeda užmigti esant nemigai? Normalaus miego metu žmogus išgyvena negilaus ir gilaus miego fazes. Sapnai yra natūrali miego dalis, pasireiškiantys negilaus miego fazėje. Migdomieji dažnai nuslopina šitą fazę ir pabudę jūs nesijausite pilnai pailsėję, nepaisant iš pažiūros pakankamai kieto miego. Jei ilgai vartosite migdomuosius, tai sukels lėtinį nuovargį.

NATŪRALIOS PRIEMONĖS – GERIAUSI MIGDOMIEJI:

➡️ Kasdien intensyviai MANKŠTINKITĖS, kad geriausiai pasipriešintumėte psichiniam ir emociniam nuovargiui. Užuot žiūrėję televizorių, daugiau vaikščiokite, plaukite ar dirbkite sode.

➡️ Maudykitės ŠILTOJE (ne karštoje) VONIOJE, skambant maloniai muzikai, pritemdykite apšvietimą, kad atsipalaiduotumėte protiškai ir fiziškai.

➡️ Atsigerkite ko nors šilto. SUSILAIKYKITE nuo gėrimų, turinčių KOFEINO, kuris sukelia nemigą.

➡️ Laikykitės miego ir kėlimosi REŽIMO.

➡️ TUŠČIAS SKRANDIS padeda geriau išsimiegoti. Vakare valgykite kelias valandas prieš miegą ir vakarienė tebus lengviausia.

➡️ Pasistenkite padaryti sekančius paprastus PRATIMUS, kurie padės jums atsipalaiduoti: pasitemkite, galva padarykite keletą lėtų sukamųjų didžiausios aplitudės judesių. Nusišypsokite ir fiksuokite šypseną. Susiraukite ir fiksuokite toje padėtyje antakius. Pakelkite antakius ir taip fiksuokite juos. Kelis kartus giliai įkvėpkite ir iškvėpkite. Atsipalaiduokite.

➡️ Prieš miegą nereikėtų susikoncentruoti į problemas, susikaupusias per dieną. Su dėkingumu PRISIMINKITE tuos GERUS įvykius, kuriuos turėjote dienos bėgyje.

➡️ GERIAUSIĄ POILSĮ mes patiriame Jėzuje. Paveskite savo rūpesčius Viešpačiui ir priimkite Jo ramybę ir atleidimą. 

➡️ Viešpats liepė mums šešias dienas dirbti, o septintąją ilsėtis. Taip Dievas numatė, kad būtų BALANSAS tarp darbo ir poilsio.

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM