Vegetarizmo privalumai – 3 dalis

▫ SUTEIKIA DAUGIAU IŠTVERMĖS IR JĖGŲ

Norėdami tuo įsitikinti pažvelkime į kai kuriuos žinomus sportininkus, kurie yra vegetarai.

✔ Bill Walton – JAV krepšinio žvaigždė, vidurio puolėjas, žinomas dėl savo pergalingo žaidimo ir vegetariškos dietos; yra vienas iš 50–ties geriausių žaidėjų NBA (Nacionalinės krepšinio asociacijos) istorijoje.

✔ Scott Jurek yra daugkartinis maratonų, įskaitant 216 km ultramaratoną Mirties slėnyje, Kalifornijoje (sunkiausią ​ bėgimą ​pasaulyje), nugalėtojas.

✔ Doug Ivan Hepburn – sunkiaatletis, pasaulio čempionas 1953 m., turėdamas įgimtų problemų su kojomis ir žvairumu, įveikė savo trūkumus ir tapo garsiu sunkiaatlečiu. 1950 metais jis pasiekė Kanados rekordą, o 1954 metais Didžiojoje Britanijoje iškovojo auksą.

✔ Negalima nepaminėti britų vegetarų plaukikų plaukimą per Lamanšo sąsiaurį, kur vasarą vandens temperatūra neviršija 15–18 °C. Be to, šis plaukimas laikomas greičiausiu – 6 valandos 20 minučių.

✔ Daktarė Chris Fenn, viena pirmaujančių Jungtinės Karalystės diplomuotų mitybos specialisčių ir ilgų distancijų dviratininkė, sako: „Kaip sporto mitybos specialistė, kūriau dietas Didžiosios Britanijos olimpinėms kroso ir slidinėjimo biatlono komandoms, ekspedicijoms į Šiaurės ašigalį ir Everestą. Nėra jokių abejonių, kad gera vegetariška mityba gali aprūpinti visomis sveikatai reikalingomis maistinėmis medžiagomis, taip pat krakmolingais angliavandeniais, kurie aprūpina raumenis energija. Būdama ilgų distancijų dviratininkė teoriją taikau praktiškai. Vegetariškas maistas suteikė mano kūnui energijos, kai paskutinį kartą pervažiavau Ameriką, nuvažiavau nuo vieno kranto iki kito, įveikdama 5600 km atstumą, keturias kalnų grandines, kirtau keturias laiko juostas.

✔ Legendinis lengvaatletis Carl Lewis – devyniskart olimpinis čempionas, aštuonis kartus pasaulio čempionas, dešimties – sprinto bėgimo ir šuolio į tolį rungčių – pasaulio rekordų autorius. Vegetariškų receptų knygos „Very Vegetarian“ įžangoje jis rašo: „Jūsų kūnas – tai jūsų šventykla. Jei tinkamai jį maitinsite, jis atsidėkos jums ir gyvensite ilgiau. Dėl savo sveikatos perėjau prie vegetariškos mitybos ir toliau jos laikausi.“

👉🏻 Be jokios abejonės, subalansuota augalinė mityba suteiks mūsų organizmui gyvybinės energijos ir ištvermės, kurios taip dažnai trūksta. To mums reikia. Galbūt didžiąją gyvenimo dalį maitinotės neteisingai ir jaučiate, kad jėgos senka, tačiau nenusiminkite. Viešpats yra malonus ir gailestingas, Jis pažadėjo saugoti mus. Skaitydami Izaijo knygą randame nuostabų pažadą: „Nuvargusiam jis duoda jėgų, bejėgiui atšviežina gyvastį. Net jaunuoliai pailsta ir pavargsta, vaikinai klupte klumpa, bet tie, kurie pasitiki VIEŠPAČIU, atgaus jėgas, pakils tarsi erelių sparnais, ir nepavargs bėgdami, nepails eidami.“ (Biblija, Izaijo 40,29-31)

Linkiu rinktis išmintingai! Būkite sveiki 🧡

Šaltinis: Aleksej Chacinskij knyga „Sveikatos ir ilgaamžiškumo paslaptys”

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM