Inkstų akmenys

🔎 Akmenų susidarymo priežastys gali būti įvairios. Viena jų – vandens kietumas: jei jis didelis, rizika padidėja. Negeriant pakankamai vandens sutirštėja šlapimas – padidėja kiekis druskų, kurios vėliau kristalų ir smėlio pavidalu “iškrenta” į inkstų dubenį, palaipsniui virsdamos akmenimis. Dažnas inkstų ir šlapimo pūslės uždegimas taip pat skatina tai. Ne mažiau svarbu ir mitybos pobūdis. Jei mityba monotoniška ir ilgą laiką vyrauja tam tikros rūšies maistas, padidėja akmenų susidarymo rizika. Pavyzdžiui, jei žmogus vartoja daug pieno produktų, gali susidaryti akmenys, kuriuose daug oksalatinių druskų. Jei pirmenybė teikiama mėsos produktams, susidaro uratų akmenys.

❗️Norėdami išvengti smėlio ir akmenų susidarymo inkstuose, taip pat užkirsti kelią jų padidėjimui, jei jie jau yra, turime laikytis kai kurių patarimų👇🏻.

▫ 1. Kasdien išgerkite 1,5–2 litrus vandens. Išimtis – tie žmonės, kurie turi edemą (skysčio susikaupimą audiniuose) dėl širdies ar inkstų nepakankamumo. Jei vandenyje daug druskų, prieš geriant jį reikia pavirti, kad dalis druskų nusėstų. Vanduo gali ištirpinti druskas, esančias inkstuose, vėliau pašalindamas jas iš organizmo. Vanduo nugludina net akmenis. Taip gali nutikti ir organizme, jei žmogus geria pakankamai vandens.

▫ 2. Jei pagal gydytojo rekomendaciją jums reikia vartoti antibiotikus, atminkite, kad kai kurie iš jų prisideda prie kristalų ir inkstų akmenų susidarymo. Todėl šiuo laikotarpiu reikia gerti daug vandens, jo kiekį galima padidinti iki 2-3 litrų per dieną. O karštu oru ar sergant karštine vandens prireiks dar daugiau.

▫ 3. Akmenų susidarymo prifilaktikai į geriamąjį vandenį įpilkite citrinos arba greipfrutų sulčių: 1 arb. šaukštelis sulčių 1-2 stiklinėms vandens.

▫ 4. Venkite ilgalaikės monotoniškos mitybos. Jei mėgstate pieno produktus, vartokite juos 2–3 kartus per savaitę. Jei jums labiau patinka mėsos patiekalai, palaipsniui pakeiskite juos ankštinėmis daržovėmis ir riešutais. Venkite patiekalų iš inkstų ir kepenų, nes juose daug purinų, iš kurių susidaro šlapimo rūgšties druskos.

▫ 5. Jei sergate lėtiniu inkstų uždegimu, periodiškai gerkite vaistažolių arbatas, apie kurias sužinosite ateinančią savaitę.

👉🏻 Nors inkstų diegliai sukelia stiprų skausmą, sielos skausmas kartais sukelia dar didesnes kančias. Kažką panašaus patyrė pranašas Jeremijas, kai jo pranašystės sukėlė didelį žydų aukštuomenės pasipriešinimą ir jį persekiojo. Liūdesyje ir, atrodytų, beviltiškoje situacijoje, jis kreipėsi į Dievą:

„VIEŠPATS yra mano dalia, – sakau sau, – todėl į Jį dėsiu viltis“.

Geras yra VIEŠPATS tiems, kurie Jo laukia, žmogui, kuris Jo ieško.

Gera laukti kantriai, kol išgelbėjimas ateis iš VIEŠPATIES.

(Raudų 3:24-26)

👉🏻Jei šiandien kenčiate dėl neteisybės, neapleiskite savo pasitikėjimo Viešpačiu, būkite kantrūs ir visada Juo pasikliaukite.

Sveikatos ir ramybės Jums 🧡

Šaltinis: Aleksej Chacinskij „Sveikatos ir ilgaamžiškumo paslaptys”

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM