Laikas sėti sveikatos sėklas

Žmogus tai nuostabiausias kūrinys Žemėje. Tyrinėdami žmogaus kūno struktūrą ir fiziologiją, mokslininkai nenustoja stebėtis jo unikaliu sudėtingumu ir originalumu. Kiekvieną akimirką mūsų organizme vyksta milijonai cheminių reakcijų, kurių dėka kvėpuojame, plaka širdis, veikia smegenys… Kaip svarbu branginti savo sveikatą ir patį gyvenimą, kuris yra didžiausia dovana!

Neretai žmonės netenka sveikatos ir, tikėdamiesi ją atstatyti, perka brangius vaistus. Tačiau toks problemos sprendimo būdas duoda tik laikiną palengvėjimą ir neretai daro žmogų priklausomą nuo vaistų. Nepaisant sparčios farmakologijos plėtros, žmonija kasmet darosi vis labiau serganti.

Naudodama net moderniausią ir brangiausią farmacinių preparatų arsenalą, medicina ir toliau negali susidoroti su dauguma ligų. Šiandien jau tampa akivaizdu, kad vaistinėje sveikatos nusipirkti neįmanoma. Ir tam yra paaiškinimas: daugumos ligų pagrindinė priežastis slypi mūsų gyvenimo būde. Tai, ką mes darome su organizmu šiandien, lemia, koks jis bus rytoj. Šį faktą patvirtina žymiausių pasaulio mokslininkų, Pasaulio sveikatos organizacijos narių, išvada, kurioje teigiama: mūsų sveikata 10% priklauso nuo medicininės priežiūros, 20% nuo aplinkos (ekologijos), 20% nuo paveldimumo ir 50% nuo gyvenimo būdo❗

❗Iki 80% vainikinės širdies ligos, 90% 2 tipo cukrinio diabeto ir apie trečdalio onkologinių ligų galima išvengti pakeitus gyvenimo būdą. Šio metodo veiksmingumas yra dvigubai didesnis nei gydymas vaistais.

👉🏻 Sveikata tai visiškos fizinės, psichinės ir socialinės gerovės būsena. Norint ją išlaikyti, svarbu praktikuoti mums žinomus principus, tokius kaip subalansuota mityba, pakankamas fizinis aktyvumas, tinkamas, pilnavertis poilsis, vandens ir saulės šviesos naudojimas, teisingas kvėpavimas, žalingų įpročių atsisakymas. Taip pat būtina išmokti valdyti stresą, plėtoti harmoningus santykius su aplinkiniais ir pasitikėti Kūrėju.

👉🏻 Jei norime išsaugoti ar atstatyti savo sveikatą, kiekvieną dieną turime žengti žingsnį link jos. Geri pokyčiai neužtruks, ir mes nuimsime gausų sveikatos derlių. Šį faktą patvirtina ir Biblija: „Ką žmogus sėja, tai ir pjaus.” (Galatams 6:7) Neturėtume nusiminti, jei iki šiol sėjome nesveikų įpročių sėklas ir skindavome ligų derlių. Dievas gali mums padėti. Patikėkite ir imkitės veiksmų!

“Neapsigaukite! Dievas nesiduoda išjuokiamas. Ką žmogus sėja, tai ir pjaus.” (Galatams 6:7)

Šaltinis: Aleksej Chacinskij „Sveikatos ir ilgaamžiškumo paslaptys”

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM