Nuo ko pradėti metančiam rūkyti

Tai, kad rūkymas yra priklausomybė, seniai ne paslaptis. O štai kaip mesti rūkyti kartą visiems laikams, žino nedaugelis. Apie tai pasakoja gydytojas narkologas Jurijus Bondarenko.

Priklausomybė nuo nikotino gana didelė. Britų medikai ją tapatina su priklausomybe nuo heroino. Ko reikia, norint atsikratyti šio blogo įpročio. Pateikiu kelis paprastus patarimus. Šie patarimai tinka ir kitoms cheminėms ir necheminėms priklausomybėms: nuo alkoholio, azartinių lošimų ir kt.

👉🏻1. PIRMOS CIGARETĖS TAISYKLĖ

Atsikėlę ryte, pirmosios cigaretės surūkymo laiką atidėkite bent pusvalandžiui, paskui valandai, iki pietų, iki vakaro. Taip išmoksite būti kantrus. Jei nesurūkysite pirmosios, nerūkykite ir antrosios, tik nereikia gudrauti: „Pirmąją praleisiu ir iš karto rūkysiu antrąją“. Jeigu staiga vėl surūkėte tą pirmąją cigaretę, taikykite tą pačią taisyklę antrajai.

Taip jūs ženkliai sumažinsite surūkomų per dieną cigarečių skaičių, o jūsų vidinis, vadinamasis nikotino monstras pradės badauti, kentėti, tada galėsite taikyti antrąją taisyklę.

👉🏻2. PALAIKYKITE “PROTO GAIVUMĄ”

Smegenys kontroliuoja norą rūkyti. Jos kenčia nuo susilaikymo, bet jas galima išmokyti kovoti. Ir štai kaip – išmokite teisingai kvėpuoti:

✔️ Yra kvėpavimo principas, kurį reikia taikyti, kai nori rūkyti.

Tai kvėpavimas pagal 4 – 4 – 6 sistemą:

4 sekundės – įkvėpimas,

4 sekundės – pauzė,

6 sekundės – lėtas iškvėpimas.

Su kiekvienu noru rūkyti reikia atlikti 10-15 tokių įkvėpimų. Faktiškai jūs darote kvėpavimo pertrauką, t. y. nesurūkę cigaretės, raminate smegenis giliai kvėpuodami.

✔️ Kitas supaprastintas kvėpavimo būdas yra 3 – 7.

3 sekundės – įkvėpimas,

7 sekundės – lėtas iškvėpimas.

Ir taip iki 30 kartų.

👉🏻3. IŠGERKITE STIKLINĘ VANDENS

Jeigu jus užklupo stiprus noras rūkyti, prieš rūkymą būtinai išgerkite stiklinę paprasto negazuoto švaraus vandens. Į tualetą teks eiti dažniau, bet patikėkite, tai nekenkia sveikatai, kaip cigaretės.

Šios trys taisyklės SUSTIPRINS smegenis.

👉🏻4. VAIKŠČIOKITE bent 30 minučių KASDIEN.

Dar padeda plaukimas, nuolat be sustojimo, vidutiniu tempu. Plaukimas ar vaikščiojimas suteiks jums tokį laimės hormonų lygį, kuris pakeis jums cigaretes. Taip atpratimo laikotarpį išgyvensite daug lengviau.

👉🏻5. „ STOP! VIEŠPATIE, AŠ NENORIU RŪKYTI IR APIE TAI NEGALVOSIU!“ – sakykite tai kiekvieną kartą, kai užsinorėsite rūkyti arba galvosite, kad norėtumėte. Tai pati svarbiausia PASLAPTIS.

„Tad jei Sūnus jus išvaduos, tai būsite iš tiesų laisvi.” (Jono 8:36)

„Jeigu išpažįstame savo nuodėmes, Jis ištikimas ir teisingas, kad atleistų mums nuodėmes ir apvalytų mus nuo visų nedorybių.” (1 Jono 1:9)

Dievas pasiruošęs išklausyti ir atsakyti į nuoširdžius prašymus.

🧡 Sėkmės jums išsilaisvinant iš šios priklausomybės!

Straipsnis parengtas pagal gydytojo Jurijaus Bondarenko programą.

Šaltinis: 8doktorov.ru

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM