Dvasinė detoksikacija

Mūsų organizme pasigamina ne tik cheminiai toksinai. Yra ir kitų „toksinų“, blogesnių už cheminius, kurie kyla iš pačių žmogaus būties gelmių. Juos galima pavadinti „dvasiniais toksinais“, kurie griauna kiekvieno žmogaus vidinį pasaulį.

Šiais dvasiniais TOKSINAIS gali būti:

▫ kaltės jausmas,

▫ įsižeidimas,

▫ kerštingumas,

▫ neapykanta,

▫ neigiamos mintys,

▫ destruktyvios idėjos,

▫ ateities baimė,

▫ savikontrolės nebuvimas,

▫ nesusivaldymas.

Visa tai mūsų protui yra pats tikriausias „svetimkūnis“, kuris turi būti pašalintas iš sąmonės dvasinio apsivalymo dėka. Jei to nedarysime, rizikuojame mirti dvasiškai.

Fizinis apsivalymas, per programas, sveikatinančias priemones, būtinas. Bet dvasinis apsivalymas dar svarbesnis. Fizinis valymas nuo toksinų duos mažai naudos, jei organizmas užterštas dvasiškai. Kam dėti pastangas turėti sveiką kūną, jei protą temdo neigiamos mintys?

Ar pavargstate SAVAITĖS pabaigoje? Aš – labai. Kasdieninės kelionės po 80 km į vieną pusę ir atgal, stresas už vairo, mokantis, darbe, besikaupiantis neišsimiegojimas… Visi viltingai laukiame savaitės pabaigos, kai galėsime pakrauti savo „išsikrovusias baterijas“.

Viena DIENA per savaitę, kurios neiššvaistote triukšmingoms pramogoms, nuo kurių vėl reikia atsigauti, nebėgiojate po turgų ir prekybos centrus, nepradedate generalinio valymosi ir maisto gaminimo (visa tai daroma iš anksto arba vėliau) – tai yra tai, ko kiekvienam iš mūsų trūksta.

Turiu gyvenimo TAISYKLĘ: šeštadienį (biblijinį šabą) – tabu visiems kasdieniniams rūpesčiams ir šurmuliui. Man, kaip tikinčiam žmogui, šabas yra ypatinga diena dvasinei detoksikacijai. Šią dieną stengiuosi atsijungti nuo minčių apie darbą, mokslus, įprastus reikalus. Mes su šeima šią dieną daugiau laiko skiriame dvasiniams apmąstymams, knygų apie emocinę ir moralinę sveikatą skaitymui. Šabas man – ramybės ir atsipalaidavimo nuo žemiško šurmulio oazė. Laisvas nuo įprastų reikalų, jis nepaprastai atstato emocines, protines, dvasines ir fizines jėgas. Juk efektyvesnis tas, kuris turi galimybę pailsėti.

👉🏻Ką galime daryti, kad šabo dieną patirtume visą dvasinės detoksikacijos NAUDĄ?

▫ Iš anksto pasirūpinti maistu ir tvarka, kad tam negaištume laiko.

▫ Sutikti šią dieną kaip asmeninę ir šeimos šventę (įsivaizduokite, šventė kiekvieną savaitę!).

▫ Eiti pasivaikščioti ir mėgautis gamta.

▫ Skirti laiko dvasinės literatūros skaitymui. Aš rekomenduoju bestselerį Nr.1 – Bibliją.

▫ Išanalizuoti praėjusią savaitę ir susitaikyti su tais, su kuriais buvo konfliktų. Jei atleisti sunku ar yra jausmų, su kuriais negalite susitvarkyti patys (baimė, pyktis, pavydas, vienatvė, priklausymas nuo maisto ar kažko kito) nebijokite prašyti savo Kūrėjo pagalbos. Ir apskritai, būtų puiku asmeniškai su Juo susipažinti jau dabar, žemiškame gyvenime. Nes Jis atleidžia, apvalo, atnaujina, pakelia naujam gyvenimui.

🧡„Ateikite pas Mane visi, kurie vargstate ir esate prislėgti; Aš jus atgaivinsiu! Imkite ant savo pečių Mano jungą ir mokykitės iš Manęs, nes Aš romus ir nuolankios širdies, ir jūs rasite savo sieloms atgaivą. Mano jungas švelnus, Mano našta lengva“ (Mato 11:28-30).

Priešvėžinis GENAS p53 ir šabo POILSIS

Nuostabu, kad šabas, kaip savaitės pabaiga, yra labai susijęs su mūsų cirkadiniais ritmais. Kaip išsiaiškino mokslininkai, būtent poilsio metu šią dieną suaktyvėja navikų augimą stabdančio geno p53 aktyvumas. Atitinkamai pagerėja jūsų priešvėžinė gynyba.

FAKTORIAI, slopinantys geną p53:

▫ keptas maistas,

▫ gyvūninės kilmės produktai,

▫ cukrus ir saldumynai,

▫ miego trūkumas,

▫ stresas.

Dauguma procesų mūsų organizme yra cikliški, todėl reguliarus poilsis ir pakankamas nakties miegas (7-8 val.), taip pat poilsis ir atsigavimas septynių dienų cikle optimizuoja geno p53 veiklą ir apskritai mūsų sveikatą.

Šaltinis: 8doktorov.ru

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM