Būkite nuolankūs ir jautrūs

Gyvendami šiame pasaulyje neišvengiamai susiduriame su priešiška įtaka. Neleiskite sau susierzinti dėl bet kokio negatyvo. Neleiskite sau lengvai įsižeisti. Neatsimokėkite už įžeidimą tuo pačiu. Kiek įmanoma iš jūsų pusės, pašalinkite visas nesusipratimų priežastis.

Jei su jumis kalba piktai, niekada neatsakykite taip pat. Atsiminkite, kad “švelnus atsakymas nuramina pyktį” (Patarlių 15:1). O tyloje slypi nuostabi galia. Žodžiai, ištarti kaip atsakymas supykusiam žmogui, kartais jį dar labiau įsiutina. Bet pyktis, sutiktas tylėjimu, jautrumo ir nuolankumo dvasia, greitai užgęsta.

Jei su jumis elgiasi netinkamai arba neteisingai kaltina, užuot pykus, atsiminkite apaštalo Pauliaus patarimą: “Nesiduok pikto nugalimas, bet nugalėk pikta gerumu” (Rom. 12:21).

Kai viskas atrodo tamsu, prisimink Kristaus žodžius: “Tu dabar nesupranti ką aš darau, bet vėliau suprasi” (Jono 13:7).

Negalvokite per daug apie savo sielvartus, galvokite apie jėgą, kurios galite prašyti Kristaus vardu. Tikėjimas gali ištverti išbandymą, atsispirti pagundai, atsilaikyti nusivylus. Dangaus mums garantuotas Kristaus tarpininkavimas. Jis – mūsų Užtarėjas ir Padėjėjas.

Paruošta pagal: https://8doktorov.ru/budte-snishoditelnyi-i-chutki/

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM