Paprastos priemonės kovai su migrenos priepuoliais

Migrenos priežastis dar pilnai nežinoma. Nustatyta, kad priepuolius sukelia kraujo pritekėjimo į smegenis pažeidimai. Skandinavijos neurologai, naujausiais funkciniais metodais, migrenos priepuolių metu matavo smegenų aprūpinimą krauju. Jo metu buvo nustatytas apie 30% mažesnis kraujo tiekimas iš pakaušio į kaktinę zoną, kuris truko 4-5 valandas.

Apie 25% pacientų migrenos priepuolių atsiradimą sieja su tam tikrų maisto produktų vartojimu, pavyzdžiui: kakava, šokoladas, kiaušiniai, dešrelės, marinuota silkė, riebus maistas, alkoholis, kava, saldumynai. Be to, yra ir kitų priežasčių: organizmo apsinuodijimas, sutrikusi medžiagų apykaita, kepenų, tulžies takų ir virškinamojo trakto ligos, o taip pat moterų ligos. Todėl natūrali medicina didelę reikšmę teikia organizmo valymui dieta, badavimu ir augalinės kilmės vaistais. Šios priemonės padeda sustiprinti, nuraminti, normalizuoti centrinės nervų sistemos ir viso organizmo funkcijas. Prieš migrenos priepuolius paprastai būna tam tikra organizmo būsena, kurią galima pastebėti ir, naudojant siūlomas priemones, priepuolių išvengti. Didelę reikšmę turi papildomos procedūros: klizmos, vonios, fiziniai pratimai, taip pat psichinė būsena.

👉🏻Migrenos gydymas VAISTAŽOLĖMIS

▫️Gydant vaistažolėmis, specialistai rekomenduoja žolelių rinkinius, kurie stiprina, ramina ir normalizuoja centrinę nervų sistemą. Juos reikėtų naudoti ilgą laiką. Pavyzdžiui:
– raktažolės lapai ir žiedai – 50 g,
– valerijono šaknis – 50 g,
– levandų žiedai – 50 g,
– jonažolė – 50 g,
– vaistinė melisa – 50 g,
– apynių spurgai – 50 g,
– trispalvės našlaitės žiedai – 10 g,
– paprastojo šaltekšnio žievė (frangulae cortex) – 40 g.
1 arbatinis šaukštelis mišinio stiklinei verdančio vandens, gerti 2-3 stiklines per dieną.

▫️Taip pat rekomenduojamas šviežių dilgėlių lapų nuoviras: 1 valgomasis šaukštas stiklinei verdančio vandens, gerti po 2 stiklines per dieną keletą dienų.

▫️Nuolatos vartojamas raktažolių žiedų nuoviras su trispalvėmis našlaitėmis yra puiki priemonė nuo migrenos priepuolių, neuralginių, reumatinių ir artritinių skausmų.

▫️Chrizantema tai pripažinta profilaktinė priemonė nuo migrenos. Galima valgyti šviežius chrizantemų lapus. Ji nesukelia šalutinio poveikio. Dienos norma: 50 mg lapų ekstrakto.

▫️Sergant migrena veiksmingi šalto vandens, su trupučiu acto, kompresai. Šis kompresas sukelia kraujagyslių susitraukimą, tai sumažina skausmą.

👉🏻Karštos VONELĖS kojoms

Nuo galvos skausmo, nemigos, nuovargio veiksmingos šios žolelių vonelės: 2 saujos šviežių dilgėlių (gerai nuplaukite visą augalą su šaknimis), nakčiai užpilkite 5 l šalto vandens. Kitą dieną uždėkite ant ugnies ir užvirinkite. Tada atvėsinkite nuovirą iki temperatūros, kurią galite iškęsti, ir panardinkite kojas 20 minučių. Šį nuovirą galima naudoti ir kitą dieną. Taip pat rekomenduojama 10 minučių kojų vonelė su garstyčių milteliais (po to iš kart į lovą).

👉🏻Bendros VONIOS su žolių nuoviru

– Dilgėlė – 50 g,
– apynių spurgai – 20 g,
– paprastojo uosio žievė (fraxinus excelsior) – 20 g,
– saulutės žiedai – 10 g,
– jonažolė – 10 g.
Iš šių žolių ir 3 litrų vandens paruoštą nuovirą supilkite į vonią, o pačias žoles įdėkite į vonią audeklo maišelyje. Vandens temperatūra 38 laipsniai C, pagulėkite vonioje 2-3 kartus per savaitę po 15 minučių.

👉🏻GYVENIMO BŪDAS

▫️Dar kartą primename, kad reikia stebėti savo gyvenimo būdą, būtent: mitybą, miego ir aktyvumo ritmo reguliarumą, fizinį aktyvumą, organizmo aprūpinimą magniu ir geležimi.

▫️Ar ne piktnaudžiaujate sintetiniais vaistais ir stimuliuojančiomis medžiagomis?

▫️Ar neturite vidurių užkietėjimo, kurį dažniausiai sukelia netinkama mityba, stresas?

▫️Ar jūsų bute, ar darbo vietoje nėra daiktų, kurie yra nuodingų garų šaltinis (dažniausiai tai baldai iš medžio drožlių plokštės, tam tikros rūšies linoleumas, plastikas ir kt.)

▫️Be to, įrodyta, kad migrenos priepuoliai ypač dažni tiems, kurie turi konfliktinių situacijų (pergyvenimai, nerimas, neapykanta, įniršis, pervargimas) ar psichikos sutrikimų (depresija, nervinis išsekimas ir psichosomatinės ligos).

Šaltinis: Jan Šulc „Vaistai iš Dievo vaistinės“

Paruošta pagal: https://8doktorov.ru/sredstva-borbyi-s-migrenyu/

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM