Kur ieškoti išgydymo

▫️Pastaruoju metu mokslas ir biblinė krikščionybė labai suartėjo, suvokdami ligų išsivystymo priežastis: jei pažeidžiami sveikatos įstatymai, net pati teisingiausia gydymo sistema žmogui nepadės. Bet tuo pačiu metu mes matome didelį susidomėjimą rytietiškais gydymo metodais. Ką pasirinkti žmogui, kuris ieško patikimų gijimo ir sveikimo būdų? Ar yra ryšys tarp tikėjimo Dievu ir mūsų sveikatos?

▫️Skirtingai nuo Rytų filosofijos, krikščioniškoji gydymo samprata remiasi bibliniu pradžios supratimu: “Pradžioje Dievas sukūrė dangų ir žemę” (Pradžios 1:1). Dievas ne tik sukūrė žemiškąjį gyvenimą, bet ir palaiko jį bei tiesiogiai dalyvauja žmonių gyvenime. Biblijoje aprašoma ne tik gyvybės žemėje pradžia, bet ir žmonių nepaklusnumas. Liga ir mirtis yra nuodėmės pasekmė – Dievo įstatymų pažeidimas: “Kiekvienas, kuris daro nuodėmę, laužo įstatymą, nuodėmė – tai įstatymo laužymas” (1 Jono 3:4).

▫️Taigi, išgydymas prasideda nuo žmogaus susitaikymo su Dievu ir tęsiasi gyvenant pagal Jo Įstatymus: „Jeigu iš tikrųjų klausysite VIEŠPATIES, savo Dievo, balso, […] – ir darysite, kas dora jo akyse, paisydami jo įsakymų ir laikydamiesi visų jo nuostatų, nevarginsiu jūsų jokia liga, kuriomis varginau egiptiečius, nes esu jus gydantis VIEŠPATS“. (Išėjimo 15:26)

▫️Šie dėsniai apima ne tik moralės įstatymą, dešimt įsakymų, bet ir sveikatos, ir visus tuos, pagal kuriuos žemėje egzistuoja gyvybė. Krikščionybėje žmogaus kūnas laikomas tobulu Dieviškosios išminties kūriniu, kuriame nėra nieko nereikalingo. Jį reikia tyrinėti, naudoti išmintingai ir nekenkti jam. Tokiu atveju jis dirbs optimaliai ir jam nereikės būdingų rytietiškiems gydymo metodams plačiai reklamuojamų nefiziologinių “valymų”, energijai subalansuoti.

▫️Svarbu pastebėti, kad visų gydymo ir sveikatos palaikymo sistemų pagrindas yra bendri principai. Pavyzdžiui, fizinis aktyvumas, grynas oras, saulės šviesa, higiena, mityba, pirmenybę teikiant augaliniam maistui, saikingumas, gebėjimas įveikti stresą ir baimes, pilnavertis poilsis, tikėjimas Dievu, pozytivus mąstymas. Jei laikomasi bent kelių iš šių principų, daugelio ligų rizika sumažėja. Tačiau svarbu atsiminti, kad klaidingas teisingų principų aiškinimas nuvedą į paklydimus.

▫️Pavyzdžiui, bibliniu ir moksliniu požiūriu į fizinių pratimų naudą žiūrima kitaip nei Rytų filosofijoje. Jei pirmieji pabrėžia kraujotakos gerinimo ir raumenų tonuso didinimo efektą, tai antrieji kalba apie mistinės energijos tekėjimo mistiniais meridianais pagerėjimą. Jei pirmieji kalba apie augalinio maisto naudą dėl mažo cholesterolio kiekio, didelio ląstelienos ir fitochemikalų kiekio, tai antrieji akcentuoja mistines energetines produktų savybes. Tai galioja ir kitiems sveikos gyvensenos principams. Galiausiai susidaro įspūdis, kad gyvybę iš tikrųjų kuria ir palaiko kažkoks In ir Jan, o ne protingas Kūrėjas. Ir galiausiai viskas susiveda į klausimą apie pagrindinę priežastį, dėl kurios evoliucijos, Rytų ir kriščionių filosofijos nesutaria: atsitiktinumas, In ir Jan ar Dievas – Kūrėjas? Todėl svarbi ne tik fizinė sveikatos filosofijos pusė, bet ir dvasinė. “O kokia gi žmogui nauda laimėti visą pasaulį, bet pakenkti savo gyvybei?” (Morkaus 8:36)

▫️Remiantis Apreiškimo knyga (13 skyrius) prieš antrąjį Jėzaus Kristaus atėjimą viso pasaulio žmonės taps neįtikėtinų įvykių dalyviais. Dievo Įstatymas bus visuotinio tyrinėjimo objektas: ar tikrai būtina jo tiksliai laikytis, ar pakanka dalinio paklusnumo? Ar reikia būti iš esmės sąžiningam ir gyventi pagal Dievo įsakymus, ar Dievui užtenka, kad išmoktume derama proporcija maišyti gėrį ir blogį, teisingumą ir nuodėmingumą? Dėmesingam skaitytojui Biblija atskleidžia didžiosios Kristaus ir šėtono kovos temą. Tai kova tarp dviejų pasaulėžiūrų. Vyksta didžiulė kova dėl Dieviškosios valdžios autoriteto ir Jo Įstatymo pateisinimo.

▫️Taigi, tas, kuris nepadaro paklusnumo Dievo Įstatymams – moraliniam ir fiziniam – klausimo esminiu savo gyvenime, susilauks Dievo nepritarimo. Biblinių ir tikrai mokslinių principų laikymasis leis mums išlaikyti optimalų sveikatos lygį, būti taikoje su Dievu ir tikėtis visiško pasveikimo ir amžinojo gyvenimo.

Autorius: Aleksej Ostapenko

Paruošta pagal: https://8doktorov.ru/gde-iskat-istselenie/

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM