Kepto maisto minusai (pavojai)

Pasirodo, 25% niekada nerūkiusių žmonių suserga plaučių vėžiu! Tačiau dalis jų buvo pasyviai veikiami tabako dūmų, būdami šalia rūkančiųjų. O kas išprovokuoja vėžį kitiems nerūkantiems? Mokslininkai kaltina nuodingus kepimo dūmus.

Kai riebalai keptuvėje įkaista iki aukštos temperatūros, susidaro kancerogeninis dujų kokteilis. Ir nėra didelio skirtumo, kokie riebalai dega: augaliniai ar gyvuliniai. Riebalų degimo produktuose, nors dūmų dar nesimato, yra lakiųjų kancerogeninių medžiagų. Dalį šių medžiagų įsisavina kepamas produktas, o mes nuodus ir įkvepiame, ir nuryjame, mėgaudamiesi traškia kepinio plutele.

Tačiau mokslininkai pastebi, kad kepant mėsą išsiskiria daugiau kancerogeninių medžiagų, nei kepant baltyminės kilmės augalinius produktus, pavyzdžiui, sojos (tofu). Net augalinių baltyminių produktų kepimas nėra naudingas. Nes, kepant juos, susidaro kancerogeninės medžiagos, galinčios sukelti DNR mutacijas, nors, reikia pripažinti, 45 kartus mažiau nei kepant jautieną ir 346 kartus mažiau nei kepant kiaulieną.

Kepama keptuvėje šoninė ar lašiniai skleidžia dūmus ir sukelia 4 kartus daugiau DNR mutacijų nei jautienos kotletai, esant tokiai pat kepimo temperatūrai. Net jei kepate mėsą ar žuvį ant grotelių (be pridėtinių riebalų), virš grilio dūmuose sklando policikliniai aromatiniai angliavandeniai – medžiagos, kurių yra ir tabako dūmuose!

Nėščios moterys, veikiamos tokių dūmų, pagimdydavo mažo svorio ir mažesnės galvos apimties kūdikius, o tai siejama su mažesniu vaiko intelektiniu potencialu ateityje.

Jei vis dar nesate pasiruošę nebevalgyti keptų patiekalų, bent jau kepkite ant grotelių atvirame ore. Tai 10 kartų sumažins kancerogeninių dalelių patekimą į plaučius, lyginant su kepimu patalpoje. Jei kepate virtuvėje, įjunkite gartraukį ir atidarykite langus.

Dar geriau, pereikite prie augalinio maisto ir gyvenkite ilgai ir sveikai!


Gydymo ir profilaktikos centras “Naš dom”

Paruošta pagal: https://8doktorov.ru/zharennaya-eda/

KEPTO MAISTO MINUSAI (PAVOJAI)
♦️ Pasirodo, 25% niekada nerūkiusių žmonių suserga plaučių vėžiu! Tačiau dalis jų buvo pasyviai veikiami tabako dūmų, būdami šalia rūkančiųjų. O kas išprovokuoja vėžį kitiems nerūkantiems? Mokslininkai kaltina nuodingus kepimo dūmus.
♦️ Kai riebalai keptuvėje įkaista iki aukštos temperatūros, susidaro kancerogeninis dujų kokteilis. Ir nėra didelio skirtumo, kokie riebalai dega: augaliniai ar gyvuliniai. Riebalų degimo produktuose, nors dūmų dar nesimato, yra lakiųjų kancerogeninių medžiagų. Dalį šių medžiagų įsisavina kepamas produktas, o mes nuodus ir įkvepiame, ir nuryjame, mėgaudamiesi traškia kepinio plutele.
♦️ Tačiau mokslininkai pastebi, kad kepant mėsą išsiskiria daugiau kancerogeninių medžiagų, nei kepant baltyminės kilmės augalinius produktus, pavyzdžiui, sojos (tofu). Net augalinių baltyminių produktų kepimas nėra naudingas. Nes, kepant juos, susidaro kancerogeninės medžiagos, galinčios sukelti DNR mutacijas, nors, reikia pripažinti, 45 kartus mažiau nei kepant jautieną ir 346 kartus mažiau nei kepant kiaulieną.
♦️ Kepama keptuvėje šoninė ar lašiniai skleidžia dūmus ir sukelia 4 kartus daugiau DNR mutacijų nei jautienos kotletai, esant tokiai pat kepimo temperatūrai. Net jei kepate mėsą ar žuvį ant grotelių (be pridėtinių riebalų), virš grilio dūmuose sklando policikliniai aromatiniai angliavandeniai – medžiagos, kurių yra ir tabako dūmuose!
♦️ Nėščios moterys, veikiamos tokių dūmų, pagimdydavo mažo svorio ir mažesnės galvos apimties kūdikius, o tai siejama su mažesniu vaiko intelektiniu potencialu ateityje.
☑️ Jei vis dar nesate pasiruošę nebevalgyti keptų patiekalų, bent jau kepkite ant grotelių atvirame ore. Tai 10 kartų sumažins kancerogeninių dalelių patekimą į plaučius, lyginant su kepimu patalpoje. Jei kepate virtuvėje, įjunkite gartraukį ir atidarykite langus.
✅ Dar geriau, pereikite prie augalinio maisto ir gyvenkite ilgai ir sveikai!
Gydymo ir profilaktikos centras “Naš dom”
Paruošta pagal: https://8doktorov.ru/zharennaya-eda/
#sveikata #mityba #maistas #keptasmaistas #kancerogenai #plauciuvezys #keptamesa #baltymai #DNR #grilis

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM