KAIP APSAUGOTI SMEGENIS NUO SENĖJIMO

▫️Vyresnio amžiaus žmonėms Alzheimerio liga – rimta grėsmė, kai negrįžtamai mirštant nervų ląstelėms, blogėja smegenų funkcijos. 70-mečių tarpe sergančių šia liga pacientų skaičius sudaro 5-7%, o po 85 – jau 43%. Pirmosios šios ligos apraiškos prasideda po 55 metų, todėl turėtume atidžiai stebėti savo sveikatą.

▫️Atėjus senatvei, žmogus vis dažniau pradeda prisiminti savo jaunystę, buvusią energiją ir žvalumą. Ir nors kūnas palaipsniui sensta, protas gali išlikti šviesus ir aktyvus. Tai labai priklauso nuo mūsų.

▫️Sergant Alzheimerio liga – kenčia atmintis, žmogus neprisimena ką tik buvusių įvykių, savo amžiaus, savaitės dienų ir savo adreso. Gebėjimas atpažinti artimus žmones, bendrauti palaipsniui prarandamas. Jei liga progresuoja, žmogus pamiršta, kaip atlikti įprastus dalykus ir nebegali savimi pasirūpinti. Dažniausiai jiems reikia nuolatinės priežiūros, nes tampa bejėgiais kasdieniniame gyvenime. Jie gali pamiršti išjungti dujas ar vandenį, o tai kelia rimtą pavojų aplinkiniams.

▫️Pasak šią ligą tyrinėjančių specialistų, kol kas neįmanoma įvardinti pagrindinės Alzheimerio ligos priežasties. Paveldimas polinkis ir senėjimo procesas tai vienos iš priežasčių. Bet mokslininkai teigia, kad su amžiumi susiję pokyčiai nėra nuosprendis ir ligos galima išvengti, jei laiku atkreipiate dėmesį į savo gyvenimo būdą.

APSAUGOS VEIKSNIAI

👉🏻1. Smegenys turi būti visada AKTYVIOS. Žmonės, kurie nuolat skaito, įsimena, sužino kažką naujo, domisi gyvenimu – verčia neuronus aktyviai dirbti, tarp smegenų ląstelių sukuria daug nervinių jungčių. Ir jei laikui bėgant, kai kurios ląstelės miršta, tai kitos perima jų funkciją. Net ir išėjus į pensiją, žmogui pageidautina dirbti, daryti tai, kas jam patinka, ir ne tik dėl pinigų, bet pirmiausia smegenų tonuso palaikymui. Ilgas televizoriaus žiūrėjimas neturi teigiamo poveikio.

👉🏻2. Saikingas ir reguliarus FIZINIS krūvis. Atliekant smegenų energijos apykaitos tyrimus nustatyta, kad senstant susilpnėjus kraujotakai, smegenys gauna gliukozę neproporcingai su deguonimi. Dėl to jose kaupiasi pieno rūgštis, kuri skatina greitą smegenų senėjimą. Šio proceso galima išvengti, aktyviai judant. Saikingas krūvis pagerina vyresnio amžiaus žmonių smegenų kraujotaką. Tačiau per didelis fizinis krūvis ir lėtinis stresas gali sukelti pieno rūgšties perteklių ir Alzheimerio ligą. Todėl fizinis aktyvumas ir saikingas gyvenimo tempas bus dar vienas apsaugos veiksnys.

👉🏻3. Teisinga MITYBA. Naudingi cholesterolio kiekį mažinantys maisto produktai, tokie kaip riešutai, daržovės ir vaisiai. Reikės atsisakyti visų gyvūninės kilmės riebalų, ypač sočiųjų, ir tokių skanėstų kaip saldainiai; o sausainius, saldžias bandeles vartoti tik retkarčiais. Alkoholis griežtai draudžiamas, nes jis žudo neuronus.

👉🏻4. Bendravimas su DIEVU maldoje per Bibliją kiekvieną dieną sustiprins ir atnaujins mūsų protą ir gydančiai veiks visą mūsų esybę. Viešpats myli ir laukia kiekvieno žmogaus. Jo rankos ištiestos visiems žmonėms, o ypač tiems, kurių galva pražilo ir oda raukšlėta. Jis paguos, padrąsins ir atnaujins dvasines ir protines jėgas.

Paruošta pagal: https://8doktorov.ru/kak-zashhitit-mozg-ot-stareniya/

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM