PENKI TYLOS PLIUSAI

🔸Mes gyvename labai triukšmingame pasaulyje. Žmonės įprato kiekvieną dieną, kiekvieną valandą, kiekvieną savo gyvenimo minutę pripildyti triukšmu, nesvarbu, ar tai būtų pokalbiai, muzika, foninė televizija, gatvės šurmulys ir t.t. Priklausomybė nuo triukšmo tapo grėsmingai destruktyvi žmonijai. Todėl atkreipiame jūsų dėmesį į tylos naudą.

🔸Eksperimentui, norėdami sukurti žmonėms visišką tylą, mokslininkai padarė specialias kameras, į kurias visiškai nepatenka išorinis garsas ir net garsai patalpos viduje slopinami garso gaudyklėmis. Mažai kas iš savanorių galėjo kameroje likti ilgiau kaip 30 minučių. Žmonės pradėjo panikuoti, tiesiog eiti iš proto. Jie klausėsi savo širdies plakimo, kraujo tekėjimo kraujagyslėse, jų mintys buvo labai greitos, sukeldamos panikos triukšmo pojūtį galvoje, kompensuodamos netikėtą tylą.

Mokslininkai įrodė, kad TYLA SVARBESNĖ, nei mes manome.

▫️1. Tyla skatina SMEGENŲ ląstelių regeneraciją. Remiantis 2013 metais atliktu skirtingo triukšmo lygio poveikio pelėms tyrimu – dvi valandos tylos per dieną padeda susidaryti naujoms ląstelėms hipokampe. Ši galvos smegenų sritis atsakinga už mokymąsi, atmintį ir emocijas.

▫️2. Tyla ugdo KŪRYBIŠKUMĄ. Net kai mes ilsimės, smegenys yra aktyvios. Poilsio metu jos apdoroja ir įsisavina gautą informaciją. Jei šis procesas praeina sėkmingai, be triukšmo ir kitų trikdžių, įsijungia režimas, susijęs su emocijų ir prisiminimų integracija, žadinančiu fantaziją, vaizduotę ir sugebėjimų atskleidimą. Dėl to tyloje tampame kūrybiškesni ir atviresni pasauliui.

▫️3. Tyla pašalina STRESĄ ir ĮTAMPĄ. Nustatyta, kad nuolatinis triukšmas padidina streso hormonų lygį, kas neigiamai veikia smegenis. Tyla turi priešingą efektą. Garso stimuliatorių nebuvimas mažina stresą. Remdamiesi kraujospūdžio ir smegenų kraujotakos rodiklių pokyčiais, mokslininkai padarė išvadą, kad dvi minutės tylos efektyvesnės poilsiui, nei atpalaiduojančios muzikos klausymasis.

▫️4. Tyla papildo PROTINIUS išteklius. Triukšmas trukdo kokybiškai atlikti užduotis darbe ir mokantis. Tyrimai parodė, kad vaikai, gyvenantys ar besimokantys prie automobilių kelių ar geležikelių, gauna žemesnius pažymius už skaitymą ar kalbų mokymąsi, nei tie, kurie gyvena tyliuose rajonuose. Yra dar vienas malonus faktas: smegenys gali atkurti tai, kas buvo pažeista dėl per didelio triukšmo poveikio. Esminė sąlyga – tyla.

▫️5. Tyloje galim IŠGIRSTI DIEVĄ. Jei kalbame apie dvasinį gyvenimą, tai kaip žmogus šiandien, mūsų triukšmingame pasaulyje gali išgirsti Dievo balsą? Šai kaip Viešpats kreipėsi į pranašą Eliją: „Išeik laukan, – pašaukė jis, – ir stovėk ant kalno prieš VIEŠPATĮ, nes VIEŠPATS praeis“. Pūtė didelis vėjas ir buvo toks stiprus, kad skaldė kalnus ir trupino į gabalus uolas prieš VIEŠPATĮ, bet VIEŠPATIES nebuvo vėjyje. Po vėjo – žemės drebėjimas, bet VIEŠPATIES nebuvo žemės drebėjime. Po žemės drebėjimo – ugnis, bet VIEŠPATIES nebuvo ugnyje. O po ugnies – švelnus tylus dvelksmas. (1 Karalių 19:11, 12)

✅ Reikia išmokti išgirsti tylų Dievo balsą, kuris ir pranašui Elijui kažkada, pasaulinės krizės viduryje, nurodė kur eiti, o kur neiti, ką daryti ir ko nedaryti, ką sakyti ir ką nutylėti… Mums, brangieji, reikia pasimokyti tylos iš Dievo. Jis su džiaugsmu mus pamokins. Tik paprašykit ir nuoširdžiai Jam apie tai pasakykite, kad neišvengiamame pasauliniame triukšme Jis pripildytų jus tyla ir ramybe.

Paruošta pagal: https://8doktorov.ru/pyat-plyusov-tishiny/

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM