Močiutės padeda įveikti DEPRESIJĄ

🔹Geri rezultatai gydant depresiją Zimbabvėje buvo pasiekti dėka močiučių, kurios bendravo su žmonėmis ant suoliukų. Daugiau nei 400 močiučių buvo apmokytos įrodymais pagrįstos pokalbių terapijos, kurią jos nemokamai teikia daugiau nei 70 Zimbabvės bendruomenių.

🔹Draugystės suoliukai įrengiami prie ligoninės, ten ateina žmonės pasidalinti savo pergyvenimais su močiučių grupe. Močiutės įveda duomenis į kompiuterį apie pacientus, sudėtingus atvejus analizuoja profesionalūs psichiatrai. Jie močiutėms pataria dėl tolimesnės terapijos.

🔹Močiutės ne tik psichologiškai pataria savo globotiniams, bet ir padeda jiems susitvarkyti savo gyvenimą. Pagyvenusių moterų patirtis, kurios per visą savo ilgą gyvenimą išmoko rasti išeitį iš bet kokios padėties, labai pravečia.

🔹Jauna dviejų vaikų mama atėjo pas 82 metų moterį. Ši jauna mama neturėjo darbo, vyras ją paliko, o ji pati ketverius metus gyveno su ŽIV diagnoze. Moteris norėjo nužudyti save ir abu savo vaikus, nes neturėjo kuo juos maitinti. Močiutė ne tik atkalbėjo nuo pavojingo žingsnio, bet ir išmokė iš antrinių žaliavų pinti rankines pardavimui. Dabar abu vaikai eina į mokyklą, o jauna mama sugeba išmaitinti visus tris, parduodant rankines. Beje, rankinių pynimas Zimbabvėje yra tradicinis daugumos pagyvenusių moterų verslas. Kai močiutės bendrauja su pacientais, jos išlieka labai susikoncentravusios į šį svarbų užsiėmimą, nes tai padeda, ramina jų pašnekovus ant suoliuko.

✅ Tik per 2017 metus draugystės suoleliai padėjo daugiau nei 30 tūkstančių žmonių. Metodas buvo empiriškai išbandytas (pagrįstas patirtimi ir stebėjimais) ir išplito už šalies ribų, įskaitant JAV. Dabar tokios programos pritaikytos ir jaunimui, įskaitant ŽIV užsikrėtusį jaunimą.

Paruošta pagal: https://8doktorov.ru/babushki-pomogayut-spravitsya-s…/

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM