DEHIDRACIJAI – NE

Neseniai vedžiau seminarą apie sveiką gyvenimo būdą. Vienas iš dalyvių manęs paklausė: „Daktare Kolbertai, kokia yra svarbiausia medžiaga mūsų organizme?“ Nedvejodamas atsakiau: „Vanduo!“

🔹Vanduo tai PAGRINDINĖ terpė, užtikrinanti biochemines reakcijas, maistingųjų medžiagų perdavimą į visas ląsteles ir jų veiklos atliekų pašalinimą. Jis būtinas virškinimui – padeda absorbuoti, ištirpinti ir pašalinti įvairias medžiagas. Be maisto paprastai žmogus gali išgyventi penkias savaite, o be vandens tik penkias dienas.

🔹Vidutiniškai žmogui per dieną reikia 2,5-3 litrų vandens. Jūs pasakysite: „Bet tai labai daug! Aš niekada negalėsiu tiek išgerti per dieną! Jūsų laimei, trečdalis plano įvykdoma maisto dėka. Su maistu gaunate maždaug litrą vandens. Iš karto kyla mintis apie sriubas, sultingus vaisius ir daržoves: bananuose yra 70% vandens, obuoliuose – 80%, o agurkuose ir pomidoruose net 95%.

▪️Gal būt kas nors paklaus: “Ar skrudinta duona, mėsainiai, keptos bulvės ar obuolių pyrago gabalėlis duoda daug vandens?“

▪️Deja, perdirbtoje mėsoje ir krakmolinguose produktuose, kaip ir daugumoje riebalų, vandens labai mažai. Jeigu jūsų mitybos racioną sudaro daugiausia šie produktai, tai su jais vandens jūs beveik negaunate. Prisiminkite, kad be maisto jums reikia dar apie 2 litrų vandens.

▪️Viena moteris man kartą pasakė: „Man viskas gerai. Per dieną aš išgeriu ne mažiau 2-3 litrų arbatos. Tai reiškia, kad mano poreikiai patenkinami?“

▪️Kava, arbata ir gazuotas vanduo turi kofeino – galingos šlapimą varančios priemonės. Kofeinas skatina vandens pašalinimą iš organizmo. Jeigu jūs geriate tik šiuos gėrimus, vis tiek negaunate reikiamo skysčio kiekio. Jis neužsilaiko organizme.

☝🏼 Normalioje būsenoje raumenyse ir smegenyse yra 75% vandens, kraujyje – 90%, kauluose 25%.

⛔️ “SAUSROS” PAVOJAI

Dėl vandens trūkumo pažeidžiami visi organai ir audiniai. Pirmiausia išsivysto žarnyno ligos: dirgliosios žarnos sindromas, divertikuliozė (storosios žarnos gleivinės išvaržos), lėtinis vidurių užkietėjimas. Venų varikozė, hipertonija, dusulys, širdies ligos, medžiagų netoleravimas, hiatalio išvarža, opos, artritas, nugaros ir kaklo skausmai, inkstų akmenys, aukštas cholesterolio lygis ir net sutrikusi atmintis – tai “kūno sausros” pasekmės. Jeigu norite, kad jūsų oda išliktų lygi ir švytinti, gerkite reikalingą vandens kiekį – vien dėl to verta.

⏰ VANDENS GĖRIMO TVARKARAŠTIS

👉🏻Pirmąją vandens porciją geriausia išgerti RYTE, kai tik pabudote.

👉🏻Pusvalandį PRIEŠ pusryčius išgerkite stiklinę ar dvi vandens.

👉🏻Kita porcija gyvybę teikiančios drėgmės – dvi valandos PO pusryčių.

👉🏻PRIEŠ pietus pakartokite ryto ritualą. Išgerkite stiklinę vandens 30 minučių IKI pietų. 2 valandos PO pietų išgerkite dar vieną stiklinę. 30 minučių PRIEŠ vakarienę – dar vieną.

👉🏻Ir galiausiai liko dar dvi stiklinės vandens. Išgerkite vieną stiklinę 2 valandos PO vakarienės. Ir vieną – PRIEŠ miegą. Bet tik tuo atveju, jei nesergate hiatalio išvarža, stipriu atsirūgimu, prostatos ar šlapimo pūslės liga. Tokiais atvejais vakare geriau nebegerti. Jeigu stiklinė vandens prieš miegą priverčia bėgioti naktį į tualetą, perkelkite ją į dieną.

💧💦 Gerkite vandenį ir būkite sveiki! 👍

Šaltinis: Donas Kolbertas “Pavojingas nežinojimas”

Paruošta pagal: https://8doktorov.ru/net-obezvozhivaniyu/

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM