OPTIMIZMAS dovanoja DŽIAUGSMĄ

🔸Kas žmonėms padeda išsilaikyti sunkiose situacijose? Draugiškas palaikymas, lyderystė, bendradarbiavimas, disciplina, humoro jausmas? Visa tai svarbu, bet svarbiausia optimizmas. Optimizmas yra teigiamas požiūris į gyvenimą, tikėjimas geresne ateitimi.

🔸Nemažai tyrimų rodo, kad viltis ir optimizmas tai garantija geresnei fizinei ir psichinei sveikatai. Be to, dideli optimistai turi efektyvesnius išgyvenimo mechanizmus. Psichologijos daktaras David McClelland atliko tyrimą, kurio metu studentų grupei parodė sutuoktinių, sėdinčių ant suoliuko prie upelio, nuotrauką. Norėdamas geriau suprasti kiekvieno studento pasąmoninį suvokimą, jis paprašė jų parašyti istoriją apie šią porą. McClelland nustatė, kad tie, kurie parašė istorijas, kurios vaizduoja porą teigiamai, įsivaizduodami juos besimėgaujančius laimingais, pasitikinčiais santykiais, padedančius vienas kitam, gerbiančius vienas kitą ir besidalijančius šiltais tarpusavio jausmais, turėjo didesnę imuninių antikūnų koncentraciją ir patyrė mažiau infekcinių ligų praėjusiais metais. O tie, kurie parašė pasakojimus, vaizduojančius porą neigiamame kontekste, įsivaizduodami ją kaip savanaudžius žmones, apgaudinėjančius ir neištikimus, turėjo žemą imuninių antikūnų lygį ir per praėjusius metus ne kartą sirgo.

🔸Teigiamas mąstymas apie kitus žmones gali teigiamai paveikti jūsų imunitetą. Socialinė parama ir santykiai su kitais žmonėmis reikšmingai veikia mūsų emocinę, dvasinę, psichinę ir fizinę sveikatą.

🔸Žodis „optimizmas“ turi daugybę sinonimų ir žodžių, kurie panašūs savo reikšme, tokių kaip: laimė, viltis, džiaugsmas, pozityvus elgesys, gera nuotaika, linksmumas. Tegul šie žodžiai tampa jūsų gyvenimo palydovais, o kiekviena problema taps proga naujų galimybių realizavimui.

“Esu optimistas, nes nematau jokios naudos būti kuo nors kitu.”Vinstonas Čerčilis

Paruošta pagal: https://8doktorov.ru/optimizm-darit-radost-v-zhizni/

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM