3 RAUKŠLIŲ atsiradimo PRIEŽASTYS

Su amžiumi kiekvienas žmogus pastebi, kad jo lygi ir švelni oda tampa sausa ir pasidengia tinklu raukšlių. Nors neįmanoma sustabdyti laiko, mes pajėgūs sulėtinti senėjimo procesą. Apžvelgsime priežastis, kurios pagreitina odos senėjimą. 

⛔️ RŪKYMAS

Rūkančioms moterims aplink burną ir akis atsiranda gilios raukšlės. Be to, oda įgauna pilkšvą atspalvį su padidėjusios pigmentacijos sritimis. Laikui bėgant ji tampa sausa ir silpnai reaguoja net į moderniausią kosmetiką. Nemaloniausia moteriai tai, kad ji tada atrodo keleriais metais vyresnė.

Spartesnis senėjimo procesas dėl rūkymo susijęs su tuo, kad nuodingos cigarečių dūmų medžiagos kaupiasi giliuose odos sluoksniuose ir neigiamai veikia ląsteles. Dėl to išsiskiria fermentai, kurie sumažina elastinių skaidulų kiekį dermoje. Todėl joje sumažėja drėgmės kiekis, dėl kurio prarandamas elastingumas ir oda pasidengia raukšlių tinkleliu. Taip pat įrodyta, kad nikotinas, dėl kraujagysles siaurinančio poveikio, pažeidžia kraujotaką visuose odos sluoksniuose, sutrikdydamas maistinių medžiagų tiekimą, todėl oda tampa pilkšva.

⛔️ ALKOHOLIS plečia kraujagysles

Dėl reguliaraus spiritinių gėrimų naudijimo, jos pripranta prie tos būklės, todėl kraujagyslės išsiplečia. Oda įgauna raudoną atspalvį. Be to, alkoholis suardo odai būtinus vitaminus ir maistingąsias medžiagas. Etilo alkoholis taip pat veikia kepenis ir jų efektyvumas mažėja. Tai lemia nepakankamą jų gebėjimą neutralizuoti toksines medžiagas kraujyje. Laikui bėgant, oda tampa ligotai gelsvo atspalvio.

⛔️ SALDUMYNAI ir RAFINUOTAS maistas

Dermatologai nustatė, kad cukrus sugeba chemiškai reaguoti su odos baltyminėmis struktūromis, o tai naikina jos elastines skaidulas. Todėl jos greitai praranda elastingumą ir sensta. Šis procesas pastebimai sustiprėja nudegus saulėje, kai fermentai, atsakingi už odos atsistatymą, jungiasi su cukrumi ir praranda naudingas savybes. Vartojant per daug riebaus maisto, oda pasidengia pūlinukais ir spuogais.

✅ Kad oda būtų sveika, turime teisingai maitintis, gerti pakankamai vandens, daugiau vaikščioti gryname ore ir saugoti veidą nuo tiesioginių saulės spindulių. Žiemą ir vėjuotu oru naudokite drėkinančius kremus, kad oda neišdžiūtų. Kaukes galima daryti iš daržovių sulčių. Gausiai sudrėkinkite 4-5 sluoksniais sulankstytą marlę sultimis ir palaikykite 10-20 minučių ant švaraus veido, paskui nuplaukite vandeniu.

Tokios kaukės sustiprins odos mitybą ir aprūpinimą krauju, turės gaivų poveikį ir išlygins smulkias raukšleles.

Uogų sezonu naudinga vartoti kaukes iš braškių, žemuogių ir pomidorų, kurios šiek tiek balina, maitina ir valo poras, ypač riebios odos.

🔶 Raukšlių atsiradimas byloja apie artėjančią senatvę, tačiau neturėtume labai nusiminti, nes senatvė yra ne gyvenimo saulėlydis, o išminties aušra.

Paruošta pagal: https://8doktorov.ru/prichiny-poyavleniya-morshhin/

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM