Geras grynas oras – sveikatai

Oras reikalingas mūsų gyvybei, o geras grynas oras – sveikatai.

● Kai kitą kartą imsite graužti savo vyrą (ar žmoną) ar užgauliai įsakinėti, rengsitės pirmą kartą viešai dainuoti ar stengsitės įveikti kitus gyvenimo sunkumus, pamėginkite padaryti tokį bandymą: akimirkai aprimkite ir keletą kartų giliai įkvėpkite. Įkvėpkite kaip galite giliau ir lėtai iškvėpkite. Galimas dalykas, kad jus tai atpalaiduos ir sumažins nervinę įtampą. Užuot niurnėję, galbūt net  šypsositės. Galite patys nustebti, kad darotės mažiau nervingi, veiksmingiau sprendžiate sunkumus ir išvengiate daugybės klaidų.

●  Buvo atliktas bandymas su senyvais pacientais sandariam kambaryje, jame buvo truputį padidintas deguonies kiekis. Pacientų psichinė veikla pastebimai pagerėjo. Jie tapo aktyvesni ir ėmė labiau domėtis gyvenimu, geriau miegojo ir pradėjo rūpintis savimi.

●  Netinkamas kvėpavimas žaloja kiekvieną mūsų gyvenimo sritį – atmintį, kūrybą, dėmesingumą; jis taip pat atbukina valios jėgą, įžvalgumą ir gebėjimą priimti sprendimus. Jis veikia mūsų jausmus, ir sukelia neigiamus pokyčius: skausmą, pyktį, nusiminimą, nepilnavertiškumą ir net nepagrįstą kaltės jausmą. Trumpai tariant, prastas kvėpavimas atima iš mūsų gyvenimo džiaugsmą!

Šaltinis:  V. Fosteris „Naujo gyvenimo pradžia“ 149-157 psl.

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM