Vonelės rankų plaštakoms

Tikrąjį moters amžių pirmiausia išduoda jos rankos. Tai ypač išryškėja vyresniame amžiuje, kai atsiranda ligos, sukaustančios rankų plaštakas: artritas, bursitas ir kt. Plaštakų vonelės padės palengvinti būklę ir pagerinti išvaizdą.

👉🏻VONELĖS SU MOLIU

Molio vonelė turi priešuždegiminį poveikį sąnariams ir sausgyslėms, gerina kraujotaką ir stiprina jungiamąjį audinį. Visa tai naudinga esant reumatoidinio artrito sukeltam rankų plaštakų uždegimui, skausmui ir deformacijai.

Vanduo ir molis gali būti kambario temperatūros arba truputį šiltesni. Atskieskite molį vandeniu iki skystos pastos konsistencijos, į kurią galima panardinti rankas.

Procedūros trukmė: 5-10 min., po to molį nuplaukite, rankas nusausinkite, sutepkite drėkinamuoju kremu ir užsimaukite kumštines pirštines. Šią vonelę galima daryti 1 arba 2 kartus per savaitę.

👉🏻PARAFINO VONELĖ

Parafinas turi savybę įgauti kūno formą ir išlaikyti šilumą.

Parafino vonios:

▫️ sumažina skausmą ir sustingimą rankų plaštakose, nevartojant medikamentų;

▫️ malšina skausmą esant tendinitui (sausgyslių ir jų apsauginių membranų uždegimui) ir bursitui (sąnario tepalinio maišelio uždegimui);

▫️ atpalaiduoja raumenis, malšina spazmus ir traukulius;

▫️ minkština sausą, suskilinėjusią odą;

▫️ malšina artrito sukeltą skausmą ir uždegimą;

▫️ padidina sąnarių judrumą, esant sustingimui dėl patempimo ar lūžio.

Parafino temperatūra turi būti 50-54°С. Kelioms sekundėms panardinkite ranką į parafino vonelę. Ištraukite ranką ir palaukite kol parafino viršutinis sluoksnis atvės ir sukietės. Panardinkite ranką į vonelę ir ištraukite 6-12 kartų. Pajudinus ranką parafino sluoksnis įtrūksta arba lūžta. Norėdami sustiprinti šilumos poveikį, užsidėkite polietileninį maišelį ir apvyniokite ranką šiltu audeklu. Palaikykite 15-20 minučių.

Po procedūros nusmaukite parafiną kartu su polietileniniu maišeliu ir ištrinkite rankas spiritu.

Tokią vonelę galima daryti 1-2 kartus per dieną. Tačiau yra ir kontraindikacijų: žaizdos, ūmūs sąnarių ar sausgyslių uždegimai, dėl diabeto ar neurologinių sutrikimų sumažėjęs odos jautrumas.

Šaltinis: Dr. Jorge D. Pamplona Roger knyga „Sveikas kūnas“

Paruošta pagal: https://8doktorov.ru/vannochki-dlya-kistej-ruk/

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM