Dievo sveikatos įstatymai

Dievas davė žmonėms sveikatos įstatymus prieš 3500 metų, tačiau tik palyginti neseniai jais susidomėjo mokslininkai. Šiandien jau žinoma, kad šių įstatymų įgyvendinimas ilgina gyvenimą. Apžvelkime pagrindinius Biblijoje pateiktus sveikatos principus.


▫️1. KARANTINAS. Išsamus šio principo aprašymas pateiktas Kunigų 13 skyriuje. Čia aprašomos visokios odos ligos ir kaip išvengti jų plitimo – nustatyti karantiną, – kai sergantis žmogus privalomai izoliuojamas nuo visuomenės.Apie ligų plitimo prigimtį mokslininkai sužinojo palyginti neseniai.


▫️2. APSIPLOVIMAI – žmogaus kūno higiena. Biblijoje labai nuodugniai aprašyti atvejai, kai reikia nusiprausti: prieš susitikimą su Dievu, kai palieti gyvūnų lavonus, palietus užkrėstą vietą, plaunamos rankos po intymumo.


▫️3. SANITARINĖS gyvenimo SĄLYGOS. „Už stovyklos turėsi nurodytą vietą, kur galėsi eiti laukan. Prie savo aprangos turėsi ir kastuvėlį. Nusilengvinęs už stovyklos, iškasi duobę ir pridengsi savo išmatas“. (Pakartoto įstatymo 23:13,14) Mūsų šalyje žmogaus veiklos pėdsakų vis dar galima aptikti pačiose netikėčiausiose vietose.


▫️4. Įstatymai, susiję su MOTERŲ APSIVALYMU nuo kraujo. Tam skirtas visas Kunigų knygos 12 skyrius, o pirmosiose 4 eilutėse sakoma, kad atsistatymo po gimdymo laikotarpis yra nuo 40 iki 80 dienų, per kurias intymus gyvenimas draudžiamas, kaip ir įprasto menstruacinio ciklo metu.


▫️5. FIZINIS aktyvumas. Net rojuje fizinis darbas buvo žmogaus pareigų dalis. Žodis „rojus“ orginale reiškia „sodas“. Gyvenimas rojuje reiškia gyvenimą sode, kurį reikia įdirbti, prižiūrėti. Fizinis aktyvumas buvo Dievo plano žmogui dalis, kaip iki nuopuolio, taip ir po nuopuolio. Šio įsakymo pažeidimo pasekmės: širdies ir kraujagyslių ligos, antsvoris ir kt.


▫️6. POILSIS. Ketvirtasis Dievo Įstatymo įsakymas sako: „Laikysiesi šabo ir švęsi jį, kaip VIEŠPATS, tavo Dievas, tau yra įsakęs. Šešias dienas triūsi ir dirbsi visus savo darbus, bet septintoji diena yra VIEŠPATIES, Tavo Dievo, šabas: nedirsi jokio darbo nei tu, nei tavo sūnus ar duktė, nei tavo vergas ar vergė, nei tavo jautis ar asilas, nei tavo galvijai, nei ateivis, gyvenąs tavo gyvenvietėse, idant tavo vergas ir vergė galėtų ilsėtis kaip tu“ (Pakartoto įstatymo 5:12-14). Nuo pat pradžių 1/7 savaitės buvo skirta poilsiui. Netgi metai Senajame Testamente buvo skirstomi į šventinius laikus, kai tauta ilsėjosi. Metinis ciklas buvo sudarytas taip, kad darbo laikotarpius keistų poilsio laikotarpiai.


▫️7. DŽIUGI dvasia. „Linksma širdis – geras vaistas, o niūri dvasia džiovina kaulus“ (Patarlių 17:22). Tyrimai patvirtina šiuos žodžius: tų, kurie dažnai liūdi, kaulų čiulpai pradeda džiūti. Jeigu žmogus patenkintas, žvalus ir linksmas, tai – savaime yra vaistas.


▫️8. PAGALBA stokojantiems. „Dalytis su alkstančiu savo duona, priglausti pastogėn vargšą ir benamį, aprengti, ką pamačius, nuogą, neatsukti nugaros saviesiems. Tada tartum aušta užtekės tavo šviesa, ir tavo žaizda bus greitai užgydyta“ (Izaijo 58:7-8). Padėdami kažkam, jaučiame savo svarbą, suprantame, kad esame reikalingi, kad esame paklausūs, ir tai suteikia tą nuostabią vidinės ramybės būseną, stiprinančią imunitetą.


▫️9. MITYBA. Štai Biblijoje pateikiami maisto draudimai:
👉🏻valgyti kraują (Pradžios 9: 4, Apaštalų darbai 15: 29);
👉🏻taukus (Kunigų 3: 17);
👉🏻tam tikrų rūšių gyvūnų mėsą, įskaitant kiaulieną ir triušieną (Kunigų 11:1-23).


Gyvūnai, kuriuos leidžiama valgyti, yra skeltanagiai atrajojantys. Vandens gyvūnai turi turėti pelekus ir žvynus. Kalbant apie sparnuočius ir vabzdžius: vištos, antys, žąsys, tetervinai ir kt. Sąrašas ten pridedamas.

Biblijoje nurodomi mitybos įpročiai, galintys pakenkti mūsų fizinei ir dvasinei sveikatai: „Laiminga tu, šalie, kurios karalius iš kilmingųjų ir kurios didžiūnai valgo tinkamu laiku pasistiprinimui, o ne persisotinimui!“ (Mokytojo 10:17/vert.iš rus.k.); „Saugokitės, kad jūsų širdis neapsunkintų persivalgymas, girtavimas ir gyvenimo rūpesčiai ir ta diena neužkluptų jūsų netikėtai“ (Luko 21:34).


✅Matome, kad Dievas, davęs mums šiuos įsakymus, turėjo tokį nuostabų ir gilų žmogaus organizmo pažinimą, kad šiandien medicina negali pasiūlyti nieko naujo šiuo klausimu.


✅Smegenų ir kūno ryšys toks stiprus, kad jei gyveni pagal Dievo principus, gyvenimas savaime yra vaistas.


Autorius: Vitalij Olijnik
Paruošta pagal: https://sokrsokr.net/bozhi-zakonyi-o-zdorove/

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM