Kivių valgymas padeda atsikratyti visceralinių riebalų

▫️Tyrimas parodė, kad valgant kivius, turtingus C vitaminu, padidėja visceralinių riebalų degimo greitis reguliariai mankštinantis!

▫️Visceraliniai riebalai kaupiasi pilvo ertmėje ir reguliuoja hormonų veiklą organizme. Jų perteklius gali turėti potencialiai pavojingų pasekmių: dažniausiai padidėja širdies ligų rizika, nes visceraliniai riebalai išskiria specifines chemines medžiagas. Mokslininkai teigia, kad tam tikrų maisto produktų vartojimas padeda organizmui atsikratyti tokių riebalų pertekliaus – šiuo atžvilgiu jie rekomenduoja valgyti kivi.

▫️Žurnalas „Nutrients“ paskelbė tyrimo rezultatus, kuriuose teigiama, kad kiviai pagerina cukraus kiekio kraujyje kontrolę, o tai susiję su riebalų ir svorio mažėjimu. Tyrimo dalyviai 12 savaičių kasdien valgydavo po 2 geltonuosius* kivius. Po šio laikotarpio žmonėms labai padidėjo C vitamino kiekis plazmoje, taip pat sumažėjo diastolinis ir sistolinis kraujo spaudimas, sumažėjo juosmens apimtis ir juosmens bei klubų santykis.

▫️„Kiviuose yra fermento aktinidino, gerinančio virškinimą. Geras virškinimas ir tvarus svorio metimas eina koja kojon“,- pastebi mokslininkai.

▫️Mokslininkų teigimu, viename kivi, sveriančiame ne mažiau 69 gramų, yra apie 64 mg C vitamino. Būtent jis fizinio krūvio metu pagreitina riebalų degimą organizme. Šie gauruotieji vaisiai taip pat yra geras kitų antioksidantų, įskaitant liuteiną ir zeaksantiną, šaltinis. Jie padeda pašalinti iš organizmo laisvuosius radikalus. Tyrimo autorių teigimu, valgant kivius ir reguliariai mankštinantis, galima gerokai sumažinti visceralinių riebalų kiekį, o valgant pakankamai maisto, kuriame yra C vitamino, žmonės gali tapti atsparesni riebalų masės augimui.

☝🏻*Geltonieji kiviai turi beveik dvigubai daugiau vitamino C nei žalieji.

Paruošta pagal: https://www.medikforum.ru/…/130107-upotreblenie-kivi…

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM