5 priežastys savalaikiam MIEGUI

‼️ Miego sutrikimai kasmet kamuoja vis daugiau žmonių. Šių sutrikimų pasekmės daro įtaką žmogui ne tik naktį, bet ir dieną – visas 24 valandas. Neišsimiegoję žmonės jaučiasi pavargę ir mieguisti. Jie jautresni stresui.

🔹 1. Miegas REGULIUOJA HORMONŲ išsiskyrimą. Pavyzdžiui augimo hormonas, kurio dėka vaikai auga, o suaugusiems jis reguliuoja raumenų masę ir padeda kontroliuoti riebalų atsargas. Jeigu dažnai neišsimiegate, sutrinka šio hormono funkcija. Gali būti, kad miego trūkumas yra viena iš viršsvorio ir nutukimo priežasčių. Leptinas tai dar vienas miego metu išsiskiriantis hormonas. Jis veikia apetitą ir reguliuoja riebalų atsargas, informuoja kūną apie sotumą. Žmonės, kuriems trūksta šio hormono, dažnai kenčia nuo per didelio apetito.

🔹 2. Miegas LĖTINA SENĖJIMO procesą. Gilus miegas yra grožio ir sveikatos garantas. Gyvenimo trukmė priklauso nuo miego kokybės.

🔹 3. Miegas STIPRINA IMUNINĘ sistemą. Žmonėms, kurie naktį miega devynias valandas vietoj septynių, būdingas padidėjęs imuninės sistemos ląstelių, naikinančių virusus, bakterijas ir vėžines ląsteles, aktyvumas.

🔹 4. Miegas teigiamai veikia SMEGENŲ VEIKLĄ. Vieno tyrimo rezultatai rodo, kad net trumpalaikis miego trūkumas, gali sumažinti smegenų aktyvumą, paveikdamas gebėjimą susikoncentruoti ir pažinti supantį pasaulį.

🔹 5. Miegant SUMAŽĖJA STRESO hormonų lygis. Veikiant per dideliam stresui, kortizolio kiekis kraujyje pradeda didėti, o tai lemia nervų siųstuvų (transmiterių) sutrikimą (disbalansą) smegenyse. Tai iššaukia dirglumą, ir polinkį į depresiją, padidėja nerimas. Didelis kortizolio kiekis susijęs su daugeliu ligų, o vaistą nuo to rasite ten, kur jūsų pagalvė. Miegokite tiek, kiek riekia, ir šio hormono lygis sumažės. Gilus, sveikas miegas – vienas iš geriausių ir prieinamiausių sveikatos principų. Nepaisant to, tik nedaugelis žmonių mūsų laikais miega pakankamai.

✅ Draugai, NEATIMKITE iš savo kūno taip reikalingo POILSIO. Eikite miegoti likus 2 valandom iki vidurnakčio. Venkite valgio 4 valandas pieš miegą. Reguliariai miegokite mažiausiai 8-9 valandas ir būsite AKTYVŪS ir ŽVALŪS.

Paruošta pagal: https://8doktorov.ru/5-vovremya-lozhitsya-spat/

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM