Nemokamas būdas PAGERINTI IMUNITETĄ

🎼 Vokietijos medikai įvardijo būdą, kuris pagerina imunitetą ir nekainuoja nei cento. Tai, jų manymu, dainavimas. Specialistų teigimu, tai turi daug teigiamų padarinių, nepriklausomai nuo to ar žmogus gerai, ar blogai dainuoja (šiuo atveju galimi neigiami padariniai klausytojams 😀.

✅ DAŽNAS DAINAVIMAS – tai pasiekiamas praktiškai kiekvienam būdas pagerinti organizmo imuninės sistemos funkcionavimą. Šią dainavimo ypatybę patvirtina Frankfurto prie Maino Johano Volfgango Gėtė universiteto Muzikos instituto tyrimas. Specialistai analizavo choro dainininkų seilių mėginius.

Nustatyta, kad po vokalo pamokos dainuojantiems padidėjo imunoglobulinų A (baltymų, užtikrinančių imuninės sistemos gebėjimą atakuoti patogenus) kiekis. Tiems, kurie tik klausėsi muzikos, antikūnų kiekis nepakito.

✅ KRAUJOTAKOS PAGERĖJIMAS

Dainavimas mažiausiai 15 minučių įjungia giluminius kvėpavimo mechanizmus, kurio metu deguonis pasiekia apatines plaučių dalis. Tai pagerina jų ir kraujotakos darbą: kūno organai intensyviau aprūpinami krauju, be to, stabilizuojasi kraujospūdis. Taigi, dainavimas yra paprastas ir efektyvus būdas išvengti pavojingų smegenų ir širdies sutrikimų: infarktų, insultų, trombų.

Kitas pliusas, skatinantis kraujotaką dainuojant, yra spartesnis toksinų pašalinimas, aktyvesnė medžiagų apykaita ir riebalų sudeginimas. Anot mokslininkų, 15 minučių vokalas suteikia kūnui apkrovą, panašią į lengvą sportą.

✅ PSICHINĖS SVEIKATOS PAGERINIMAS

Įvairūs tyrimai rodo, kad dainuojant išsiskiria daugybė hormonų (endorfinas, seratoninas, dopaminas), kurie pagerina nuotaiką. Po 30 minučių prie jų prisideda oksitocinas – „apsikabinimų hormonas“-, kurį paprastai gamina organizmas žmonių, esančių laiminguose tarpusavio santykiuose. Streso hormonai – adrenalinas ir kortizolis – priešingai yra skaidomi, o tai sumažina nervinę įtampą ir dirglumą. Be to, kai dainuojame yra stimuliuojama kankorėžinė liauka ir išsiskiria melatoninas, kuris pagerina miegą ir padeda išvengti vėžio.

✔️„Dainavimas gali tapti vienu iš naudingiausių užsiėmimų, nekainuojančių nė cento. Nesvarbu, kaip gerai mokate dainuoti. Svarbiausia, darykite tai kuo dažniau. Jei tuo pačiu metu atkreipsite dėmesį į teisingą gilų kvėpavimą ir laikyseną, dainavimas gali tapti tikru vaistu sielai ir kūnui“,- apibendrino mokslininkai.

Versta iš: https://8doktorov.ru/besplatnyj-sposob-uluchshit-immunitet/

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM