Obuoliai

●   Anglų mokslininkai ištyrė, kad kasdien valgančiųjų obuolius plaučiai savo darbą atlieka geriau nei nevalgančiųjų. Toks šių vaisių poveikis gali būti paaiškintas dideliu juose esančių antioksidantų kiekiu: plaučiai apsaugomi nuo tabako dūmų ir kitų žalingų medžiagų, esančių įkvepiamame ore.

●   Obuoliai – ne tik sveikatos, bet ir grožio šaltinis. Juose gausu organizmui būtinų mineralinių medžiagų (kalio, fosforo, kalcio, magnio, natrio, geležies) ir vitaminų (C, E, karotino, B1, B2, B6, PP, folinės rūgšties), taigi gražėja plaukai ir oda. (A.Gotautaitė „Sveikatos sodas“ 2007.01.26)

●   Obuoliai labai naudingi sveikatai: jie mažina cholesterolio kiekį kraujyje, gerina žarnyno veiklą, mažina insulto, vėžio, širdies ligų, diabeto, astmos riziką.

●   Preliminarūs tyrimai Suomijoje nurodo, kad dieta, į kurią įtraukta daug obuolių, net 46 proc. sumažina plaučių vėžio riziką.

●   Per pastaruosius ketverius metus keleriose studijose obuolių vartojimas buvo susietas su sumažėjusia vėžio rizika. 2001 m. “Mayo Clinic” tyrime pažymima, kad obuoliuose esančios medžiagos padeda užkirsti kelią prostatos vėžio ląstelių vystymuisi. Cornell universiteto studijoje nurodoma, kad obuolio žievelėje esančios medžiagos 43 proc. slopina gaubtinės žarnos vėžio ląstelių dauginimąsi. Nacionalinio vėžio instituto pranešimu, maistas, kuriame yra flavanoidų, randamų obuoliuose, mažina plaučių vėžio riziką daugiau nei penkiasdešimt procentų. (Delfi gyvenimas 2004.11.11)

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM