Glaistyti bananų ledai

Šie bananų ledai ant pagaliuko yra su glaistu, skoniu primenančiu šokoladą, bet be šokolado. Tinka žmonėms nevartojantiems  kakavos ir pieno produktų.  Skanu ir vėsu, o pagaminti labai paprasta !bananu ledai glaistyti 1

Banano – 1 vnt.
Kokoso aliejaus (geriau nerafinuoto) – 2 v.š.
Karobo miltelių (natūralaus kakavos pakaitalo) –  3 a.š.
Cukraus pudros (arba medaus, ar kito saldiklio) – 1 a.š.
Kokoso drožlių arba kapotų riešutų – pabarstymui

Bananą nulupti ir supjaustyti norimo ilgio gabaliukais. Pavyzdžiui į 4 – 5 dalis. Į kiekvieną banano gabaliuką įsmeigti medinį pagaliuką. Sudėti į plastikinį indelį, įdėti į šaldiklį ir palikti, kol sukietės.

Puode ištirpinti kokoso aliejų ir supilti į dubenėlį. Jame išmaišyti karobo miltelius ir cukraus pudrą. Iš šaldiklio išimti sušaldytus bananų gabaliukus. Pamerkti į dar šiltą glajų, kad ant banano tolygiai pasidengtų plonas sluoksnis. Galima pabarstyti kokoso drožlėmis ar kapotais riešutais. Palaikykime rankoje, kol sustings. Kadangi bananas iš šaldiklio ledinis – tai glajus iš kokoso aliejaus sustingsta labai greitai. Galima iš karto valgyti, arba vėl sudėti į dėžutę ir laikyti šaldiklyje, kol užsimanysime pasmaližiauti. Skanaus!

Variantas: Vietoj cukraus pudros naudoti medų sveikiau, tik jis sunkiau išsimaišo ir glajus linkęs tirštėti gabaliukais. Tokį glajų ant banano gali tekti tiesiog užtepti storesniu sluoksniu. Ne taip patogu, bet skonis puikus.

 

Receptą atsispausdinti galite ČIA.

Gaminimo akimirkas žiūrėkite čia !

 

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM